Inicio  ·  Aviso legal  ·  Accesibilidad  ·  XHTML 1.0  ·  CSS 2.1  ·  RSS  ·  Contactar
FacebookTwitterYoutube       
Buscar
 
 
Compartir en facebook

Presentació del llibre 25 anys de la Reserva de Biosfera, de Joan Huguet

El llibre ‘25 anys de Menorca Reserva de Biosfera. L’origen d’una declaració històrica’ es presenta al Consell Insular

Escrit per Joan Huguet i Laura Pons, repassa les gestions per aconseguir la fita i les actuacions empreses en els primers anys.

La seu del Consell Insular acollirà divendres dia 5 d’octubre a les 19 hores la presentació del llibre 25 anys de Menorca Reserva de Biosfera. L’origen d’una declaració històrica. Escrit conjuntament per Joan Huguet, que era president del Consell quan es va aconseguir la declaració per part de la UNESCO, i la periodista Laura Pons, l’obra recorda com van ser les passes inicials, les gestions i l’empenta que van tenir un grup de científics i polítics menorquins per arribar a un objectiu tan important per a Menorca.

Després de diversos anys de feina i reunions, Menorca es va convertir en la primera illa del món que es considerava Reserva de Biosfera en la seva totalitat, i no només una part del seu territori com s’havia fet fins el moment. El llibre exposa l’estructura i els valors naturals i històrics que conformen la reserva menorquina, així com els objectius del desenvolupament sostenible i els òrgans que es van crear per dur els programes a la realitat. Acaba fent un repàs de les actuacions que es van impulsar durant els primer anys de la declaració i que van des de millores a la gestió de residus o recuperació de trams del Camí de Cavalls, fins a la restauració de patrimoni.

Amb un pròleg escrit per Tomás de Azcárate, que va ser president del Comitè Espanyol i també del Consell Internacional del programa Home i Biosfera (MaB) de la UNESCO, el llibre també inclou les aportacions personals de Cipriano Marín, un dels majors experts mundials en desenvolupament sostenible insular; Juan Rita, membre fundador de l’Institut Menorquí d’Estudis i excoordinador de la Reserva de Biosfera de Menorca, i Miquel Àngel Limón en representació de l’Institut Menorquí d’Estudis i del desaparegut Josep Miquel Vidal Hernández, autèntic motor de la declaració des del punt de vista científic. Tot açò acompanyat de nombroses fotografies que mostren la bellesa de l’illa i que han cedit Damià Coll, Andreu Bagur, Tiago Reurer, Paco i Josep M. Huguet Pons i Caty Pascual.

A la presentació de 25 anys de Menorca Reserva de la Biosfera. L’origen d’una declaració històrica, que forma part dels actes centrals de la celebració del 25è aniversari per part del Consell Insular, hi participaran l’actual presidenta de la institució, Susana Mora, Tomás de Azcárate i els dos autors.

 
 
 
 
 
Reserva de la Biosfera de Menorca Consell Insular de Menorca Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente  MAB
 
IME OBSAM Associació Leader Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca IDE Menorca Web Turisme Menorca

Agència Menorca Reserva de Biosfera - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera - Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5 / 07703 Maó (Menorca) Illes Balears / Tel: 971 35 62 51