Inicio  ·  Aviso legal  ·  Accesibilidad  ·  XHTML 1.0  ·  CSS 2.1  ·  RSS  ·  Contactar
FacebookTwitterYoutube       
Buscar
 
 
Compartir en facebook

Presentació de l'informe "Les Illes Balears cap al Residu Zero"

Imatge
Dimarts 3 de desembre a les 10.00 h 

La Fundació Rezero per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable ha elaborat aquest mes d'octubre un informe sobre el model de consum i la generació de residus a les Balears amb la col·laboració del Govern Balear i la Fundació Marilles. 

Després d'haver presentat l'estudi a Mallorca i Eivissa, el pròxim dimarts dia 3 de desembre a les 10.00 h, tindrà lloc la presentació al Consell Insular de Menorca en un acte obert a tota la ciutadania. 

Es tracta d'un estudi que analitza vint-i-vuit indicadors per donar a conèixer l'estat i les tendències del consum de recursos naturals i la generació de residus a les illes. La presentació de l'informe coincideix amb la recent aprovació de la llei de residus i sòls contaminants de les Balears i pretén servir com a eina per a tots els sectors fomentant pràctiques encaminades al residu zero.

L'estudi també recull les propostes de Rezero perquè les illes puguin avançar en la matèria destacant la implementació correcta de la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminants de Balears la qual inclou la prohibició de productes d'un sol ús (com són: les càpsules de cafè, la vaixella i bosses de plàstic, entre d'altres) o l'aplicació del sistema de dipòsit, devolució i retorn. També proposa una nova política municipal de gestió preventiva com la recollida porta a porta o el pagament per generació. Així, aquest informe pretén observar la situació actual i convertir-se en una eina fonamental per a implementar mesures derivades de l'esmentada llei de residus, els Plans Directors sectorials de les illes i els Plans i Programes de prevenció de residus municipals, entre d'altres.

Informe 


 
 
 
 
 
Reserva de la Biosfera de Menorca Consell Insular de Menorca Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente  MAB
 
IME OBSAM Associació Leader Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca IDE Menorca Web Turisme Menorca

Agència Menorca Reserva de Biosfera - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera - Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5 / 07703 Maó (Menorca) Illes Balears / Tel: 971 35 62 51